Novosti Budva noću 2019

7. 06 2017.

Velika zvijezda MARTIN SOLVEIG ovog ljeta u diskoteci TOP HILL!

$naslov - Budva Nocu

Poznati francuski DJ i producent Martin Solveig je jos jedno veliko ime iz svijeta elektronske muzike koji ce u diskoteci Top Hill nastupiti 25.jula.

Iako je odrastao uz klasičnu muziku i pjevajući u lokalnom crkvenom horu, sa 13 godina dobija gramofon i polako počinje da otkriva svoj talenat. Već sa 18 godina radeći u lokalnoj prodavnici ploča, upoznaje se sa kompleksnošću elektronske muzike, i nedugo zatim počinje da pušta muziku u najprestižnijim klubovima u Parizu.

Tokom studija i svoje rezidenture u pariskom klubu “La Palace” razvija svoj prepoznatljiv stil i jedinstvenu kombinaciju funky groovea i jakih vokala. Martin Solveig svoju reputaciju najvećeg vizionara francuske elektronske scene održava uvijek sviježim i inovativnim izdanjima. Njegov veliki hit “Hello” prodat je u više miliona primjeraka širom svijeta, nakon čega dobija ponudu od kraljice popa Madone da producira nekoliko pjesama na njenom albumu “MDNA”.

U januaru 2015 godine iz “muzičke radionice” Solveiga izlazi još jedno remek djelo “Intoxicated”, koje velikom brzinom zauzima vrhove svih svjetskih top lista. Ovaj singl ujedno predstavlja i prekretnicu u njegovoj karijeri, jer se okreće više zvuku future housea i već u junu iste godine izdaje +1 uz vokalnu podrsku Sam Whitea.