Novosti Budva noću 2019

29. 07 2015.

David Morales u Top Hillu, poklanjamo karte!

$naslov - Budva Nocu

U petak 31. jula u diskoteci Top Hill nastupiće legenda house muzike David Morales.

Kliknite na link da učestvujete u nagradnoj igri!

Velikim hitom "In Da Ghetto" 1994., Morales je otkrio dance i od tada njegova DJ karijera kreće uzlaznom putanjom.Potpisuje glavni label ugovor s Mercury kompanijom za njegov debi album "The Program". 

Ime mu se našlo na pop ljestvici zahvaljujući ranom Def Mixu za Seala. Od tada počinje era saradnje sa svim glavnim pop zvijezdama - Mariah Carey, Madonna, Michael Jackson, U2, Janet Jackson, Tina Turner i Björk. Remixirajući Mariah Carey, Arethu Franklin i Jocelyn Brown, pokazao je kako zna ko su najveće dive u muzičkim krugovima. 

Slava raste i dostiže svoj vrhunac 1999. godine kada dobija Grammya za najboljeg remixera godine. Prestižna nagrada je označila njegov životni rad. Prešao je dug put od skromnih početaka kao DJ u svojoj sobi pa do danas. Sam je izjavio kako mu niko ne može oduzeti to što voli raditi, a da se sav uspjeh nije desio, on bi i dalje bio mali skromni DJ u svojoj sobici. 

1998. nastao je njegov najveći hit single "Needin' U", koji tog ljeta osvaja vrhove svih mogućih muzickih ljestvica. Po stilu svrstava se u komercijalni, melodični vokal house. Svi remixevi su uvijek rado bili prihvaćeni po klubovima cijelog svijeta iako on sam uživa najveću slavu u UK i New Yorku...