Novosti Budva noću 2019

15. 06 2018.

Prva imena Sea Dance festivala: Nina Kraviz i Paul Kalkbrenner

$naslov - Budva Nocu

Apsolutni lideri današnje svjetske elektronske scene Paul Kalkbrenner i Nina Kraviz, dolaze prvi put u Crnu Goru na ovogodišnje, peto jubilarno izdanje Sea Dance festivala!

Jedan od najvećih svetskih elektronskih producenata Paul Kalkbrenner, poznat je po hedlajnerskim nastupima na najvećim festivalima i stadionskim spektaklima pred desetinama hiljada ljudi, koji su pre njega bili rezervisani samo za najveće svjetske bendove kao što su U2 i Rolling Stones. U istoriji muzike ostaće upamćen njegov nastup, povodom obeležavanja 25 godina od pada Berlinskog zida pred pola miliona ljudi, što će još dugo vremena ostati nedostižna brojka i za najpoznatija svjetska imena.

Uz njega, nastup na Sea Dancu potvrdila je i vodeći DJ današnjice i nenadmašna ikona globalne elektronske scene – Nina Kraviz. O njenom usponu na muzički Olimp najbolje govori priznanje MixMaga, jednog od najprestižnijih medija za elektronsku muziku, koji ju je i zvanično proglasio za najboljeg DJ-a na svijetu! Vodeći elektronski festivali kao što su Awakenings, Time Warp, Movement i drugi, upisali su je kao svoju nespornu hedlajnerku, a među najboljim festivalskim momentima nezaobilazan je i epski nastup na EXIT festivalu gde je priredila možda i najupečatljiviji prizor u istoriji mts Dance Arene tokom kojeg je desetine hiljada ljudi oduševljeno skandiralo njeno ime, pozivajući je dva puta na bis u atmosferi nalik najvećim stadionskim rok koncertima.