Novosti Budva noću 2020

4. 02 2015.

Rudimental, Sigma i DJ Mark Wilkinson prva imena za Sea Dance 2015

$naslov - Budva Nocu

Jedan od najpopularnijih modernih sastava današnjice Rudimental i trenutno najaktuelniji engleski duo Sigma, uz sve popularnijeg londonskog DJ-a Marka Wilkinsona, prvi su potvrđeni izvođači za ovogodišnji Sea Dance festival na Jazu.

Najbolji evropski festival do 40.000 posjetilaca, smješten pored Budve, na jednoj od najljepših plaža Jadrana, ove godine biće održan od 16. do 18. jula kao morski dio Exit Avanture. Prva tri, od mnogih drugih, jednako aktuelnih imena, koja će ove godine obilježiti Sea Dance festival, samo su dio inovacija koje na Jazu očekuju brojne posjetioce iz raznih djelova svijeta.

Prošlogodišnji hedlajneri Exit festivala Rudimental, nakon izrazito uspešnog nastupa na Petrovaradinskoj tvrđavi, 16. jula dolaze na Sea Dance u punom sastavu i to sa novim DJ nastupom, sa kojim ovog ljeta obilaze najveće svjetske festivale kao što su Lollapaloza ili Bonaroo! Zajedno sa Disclosure, popularna četvorka iz londonskog Haknija, napravila je i svoj festival Wild Life u Brajtonu, gde će uz njih ovog ljeta nastupiti i Mark Sonson, Sam Smith, Adam Beyer, Wu-Tang Clan i brojni drugi, a ulaznice su već pred rasprodajom! Rudimental danas s pravom važe za jedan od najtraženijih muzičkih kolektiva, okupljajući oko sebe saradnike kao što su Jay Z, Emeli Sande ili Ed Sheeran sa kojim su nedavno bili na američkoj turneji. Vlasnici su prestižne Brit nagrade, te prvog mjesta ostrvske top liste sa albumom „Home“ koji je zabilježio multi-platinaste tiraže u nekoliko zemalja svijeta uz apsolutne radijske hitove poput „Not Giving In“, „Free“ ili „Feel The Love“. Stotine miliona pregleda na Youtube bilježi i nezaboravna „Waiting All Night“, koja je od strane publike Exit festivala proglašena za prošlogodišnju himnu ljeta.

 

Još jedna visokotiražna atrakcija koja 16. jula stiže na Jaz iz Engleske je i drum’n’bass duo Sigma (Ʃ), koji su prošle godine zabilježili čak dva prva mjesta na britanskoj listi singlova sa kolosalnim hitovima „Nobody To Love“ i „Changing“. Čak dvije nominacije za ovogodišnje Brit nagrade, za najbolji video i singl, potvrda su aktuelnosti njihovog zvuka, a lista saradnika sadrži imena kao što su Kanye West, Paloma Faith, Eric Prydz, Elie Goulding, Kiezsa i brojni drugi. Trenutno se na ljestvicama penje njihov aktuelni hit singl „Higher“ na kojem gostuje popularni engleski pevač Labrinth, kao najava Sigminog albuma „Life“.

Plejada najvećih hitova u proteklih par godina, ne bi bila kompletna da se na njoj ne nađe i punokrva himna „Afterglow“ i njen „krivac“ Mark Wilkinson! Londonski DJ i producent dominirao je britanskom listom plesnih singlova sa albumom „Lazers Not Included“, a remikse je potpisao imenima kao što su Gorgon City, Chase & Status i Example, uz neizostavnu klupsku verziju pesme „Sing“ Eda Sheerana.