Novosti Budva noću 2019

19. 06 2014.

Nova imena na Sea Dance festivalu

$naslov - Budva Nocu

Na ovogodišnjoj glavnoj bini festivala pored nastupa najvećih zvijezda svjetske muzičke scene, Jamiroquaia, Underworld i EXAMPLE live, očekuju vas koncerti svjetskih muzičkih zvijezda i regionalnih miljanika publike. Na Sea Dance dolaze KLINGANDE, JUAN ATKINS, EDDY ™, KIRIL DJAIKOVSKI ft. TK Wonder, TARA MCDONALD i URBAN&4.

Iza imena KLINGANDE krije se dvadesetčetvorogodišnji Francuz Sedrik koji predstavlja jedno od najpopularnijih novih imena elektronske scene! Svjetski uspjeh ovom mladom sastavu je donio veliki hit “Jubel”, koji je za kratko vrijeme dostigao preko 40 miliona pregleda na Youtubeu. Kilngande svojim magičnim nastupima širom svijeta osvaja publiku, ali i ženska srca svojim jedinstvenim spojem haus muzike i saksofona. Dio svoje magije podijeliće s publikom Sea Dance festivala u utorak, 15. jula.

Jedan od najpoznatijih elektronskih muzičara s Balkana, Makedonac Kiril Džajkovski, dolazi na morsko izdanje EXITa drugog dana festivalasa harizmatičnom pjevačicom u sastavu KIRIL DJAIKOVSKI ft. TK Wonder (MK/USA). Kiril je poznat po zanimljivoj fuziji elektronske i tradicionalne makedonske muzike, sa izrazitim uticajima romskih duvačkih instrumenata. Jedan je od začetnika primjesa balkanskog uticaja na elektronsku muziku i onoga što se danas popularno zove “Balkanbeat”.

Nevjerovatni vokal dens muzike, TARA MCDONALD, poznata po svojim hitovima i saradnjama sa Armandom Van Heldenom (“MyMyMy“), Axwellom (“Feel the Vibe“), Davidom Guettom (“Delirious“) i  Afrojackom (“Pandemonium”), pridružuje se u četvrtak, 17. jula razigranom programu Sea Dance festivala! Od prvog do posljednjeg singla, Tara privlači pažnju gdje god se pojavi,  a ove godine osvaja svijet svojim debi albumom. Pored neumitnog vokalnog talenta (Tara je angažovana od strane belgijskog The Voice kao trener pevanja), njeni nastupi su eksplozija atraktivnih plesnih pokreta, te ne sumnjamo da će zapaliti morsku obalu ovog jula!

Za treći dan festivala zakazan je nastup techno maga, JUAN ATKINSA! Atkins je DJ i producent iz Detroita, a uz Derricka Maya i Kevina Saundersona član čuvene Belleville trojke, ekipe koja je direktno zadužena za nastanak Detroit tehna, dok sam Atkins vjerovatno kumuje pojmu “techno”. Sa više od 20 izdanja tokom više 30 godina karijere i nebrojeno nastupa u svim krajevima svijeta, Juan Atkins danas predstavlja pojam pravog DJa u očima sladokusaca elektronske muzike.

Britanski DJ, producent i radijski voditelj, Eddy Temple-Morris aka EDDY ™ pridružuje se Sea Dance programu u sredu, 16. jula. Eddy redovno nastupa na rock, electro i indie crossover večerima širom Velike Britanije i Evrope, a nastupao je i sa  The Prodigy i Pendulum na njihovim britanskim turnejama. U muzičkom svijetu poznat je kao legenda didžejinga, a dio svog enormnog talenta podijeliće i sa nama.

Harizmatični hrvatski umetnik Damir Urban posljednjeg dana festivala nastupiće u sastavu URBAN&4.  Damir Urban je skrenuo pažnju na svoju muziku pjevajući u sastavu LAUFER, 1996. godine izdaje svoj prvi samostalni album i od tada kreće era Urbana & 4. Pored veoma emotivnih tekstova i inspirativne muzike poznat je po odličnim nastupima kojima vlada njegova neopisiva harizma i energija koja hipnotiše.

Poklon cijena jednodnevnih ulaznica i kompleta do petka u ponoć!Veoma ograničen kontigent jednodnevnih ulaznica za Sea Dance Festival po nevjerovatnoj cijeni od svega 15,99 EUR za prvi dan festivala, odnosno 10,99 EUR za drugi i treći dan Sea Dance Festivala, biće u prodaji do petka u ponoć!Od subote ujutru cijena jednodnevnih ulaznica za SEA DANCE biće 17,99 EUR za prvi dan festivala, odnosno 12,99 EUR za drugi i treći dan.

Takođe, samo do petka u ponoć biće dostupan komplet ulaznica za SEA DANCE po cijeni od 24,99 EUR, dok će od subote ujutru cijena za sva tri dana festivala iznositi 29,99 EUR.