Novosti Budva noću 2019

3. 03 2015.

Dubioza Kolektiv na Sea Dance

$naslov - Budva Nocu

Bend Dubioza Kolektiv nastupiće 16. jula na glavnoj bini Sea Dance festivala. Dubioza kolektiv je muzička mješavina hip hopa, regea, dab i rok zvuka, a njihovu važnost prepoznali su brojni svjetski mediji.

Bend Dubioza Kolektiv nastupiće 16. jula na glavnoj bini Sea Dance festivala. 

"Dubioza Kolektiv sviraće na Jazu u sklopu velike svjetske turneje, u kojoj će obići preko 100 svjetskih destinacija, neke od najvećih svjetskih festivala, kao i evropske metropole Berlin, Amsterdam, Madrid, Barselonu i Beč, gdje su karte za njihov nastup već rasprodate. Uz takav raspored, Dubiozi će ove godine Jaz biti jedina stanica u Crnoj Gori. Ovaj bend je pred nastup na Jazu uz melodiju aktuelnog hita "No Escape", pjesmom pozvao sve fanove na Sea Dance, otpjevavši nove stihove posvećene Budvi i Sea Dance festivalu", navodi se u saopštenju organizatora festivala.

"Magazin Time i medijska kuća BBC, vidjeli su ovaj bend kao "glas Bosne i cijelog Balkana". Pridružio im se i MTV, dodijelivši im nagradu za najemitovaniji bend iz regiona uz nagradu za Best Adria Act! Fatboy Slim puštao je njihovu pesmu "Balkan Funk" na svjetskim festivalima 2011. godine, a Bill Gould, lider benda Faith No More, producirao im je album za svjetsko tržište "Wild Wild East" iz iste godine. Reputaciju društveno angažovanih liričara zaokruženih interesantnim i uhvatljivim muzičkim kompozicijama, poslije apsolutnog uspjeha albuma "Apsurdistan", nastavljaju i sa novim izdanjem "Happy Machine". Sa oko million i po pregleda na YouTube kanalu, posebno se izdvojila numera No Escape (from Balkan), čiji se spot našao na naslovnoj stranici sajta Pirate Bay, čijem su zatvorenom osnivaču Per Gottfidu Svartholmu posvetili pjesmu "Free.mp3". Osim EXIT festivala na kom su priredili četiri sjajna koncerta, nastupali su na najvećim evropskim festivalima kao što su Roskilde, Sziget, Eurosonic, Paleo i drugi. Nikog više ne čude ni rasprodati koncerti u Beogradskoj areni, zagrebačkom Domu sportova, te najvećim dvoranama od Vardara do Triglava", saopštio je organizator festivala.

Ranije najavljeni izvođači su jedan od najpopularnijih sastava današnjice Rudimental, engleski duo Sigma i poznati londonski DJ Mark Wilkinson.