Sedmi dan

Sedmi dan

2021

4.4/10

Trajanje: 87

Orginalni Naziv: The seventh day

Godina Izdavanja: 2021

Reditelj: Justin P. Lange

Glumci: Guy Pearce, Vadhir Derbez, Stephen Lang, Brady Jenness

Žanr: Horor

27-godišnji otac Danijel Garsija, najnoviji pripravnik/žrtva oca Pitera, prijavio se da bude egzorcist jer očajnički želi da bude dio borbe protiv ovog brzo širećeg, podmuklog zla ... iako se plaši svoje mudrosti.

Otac Piter je još uvijek bio mladi pomoćnik poznatog egzorcista oca Luja kada su 1995. godine započeli veoma izazovni egzorcizam u gradu Baltimoru - istog dana kada se desila i posjeta pape Jovana Pavla II. Tokom egzorcizma opsjednutog dječaka Nikolasa, demon se pokazao premoćnim i na kraju ubio oca Luisa, prisilivši neiskusnog oca Pitera da uskoči. Otac Piter nije dorastao moćnom demonu, koji je već ubio Nikolasa, zbog čega je cijelo njegovo tijelo buknulo u plamenu ... a onda je demon napustio Nikolu i ušao u oca Pitera.
Godinama kasnije, primjećen je drastičan porast zaposjednutosti/zla širom zemlje. Otac Piter, koji je postao jedan od najistaknutijih egzorcista na svijetu, sada je u 50-im godinama i služi crkvi u novom svojstvu - nadgleda mlade regrute sveštenika u njihovom posljednjem koraku da postanu egzorcisti, prije nego što budu stacionirani širom zemlje, kako bi stali u prve redove i zaštitili taj region od zla – tako bar crkva vjeruje. Zapravo, otac Piter je savršeno zaposjednut demon, koji koristi svoje mračne moći ubjeđivanja da ubjedi sveštenike da puste đavola da uđe, a zatim ode i širi zlo, umesto da ga izliječi. Kao rezultat, tamo je sve veća vojska zaposjednutih sveštenika, đavolskih vojnika, demona koji se kriju, čekajući poziv za napad.