Vikend sa ćaletom

Vikend sa ćaletom

2020

Trajanje: 113

Orginalni Naziv: Vikend sa ćaletom

Godina Izdavanja: 2020

Reditelj: Miroslav Momcilovic

Glumci: Nenad Jezdic, Aleksandra Alac, Gorica Popovic, Branko Vidakovic

Žanr: Komedija

Projekcije

Nedjelja,

Od tvorca filmova „Kad porastem biću Kengur“, „Sedam i po“, “Čekaj me ja sigurno neću doći”, “Smrt čovjeka na Balkanu”, “Smrdljiva bajka” Miroslava Momčilovića stiže najnovija tužna komedija o odnosu oca i sina.

Kašika (Nenad Jezdić), srednjovječni beogradski kriminalac, pripadnik stare škole, zarobljen u vremenu kada je bio u punoj snazi, žarko poželi da provede vikend sa Ognjenom, jedanaestogodišnjim sinom iz prethodnog braka. Bivša supruga mu izlazi u susret jer je svjesna činjenice da se Kašiki bliži kraj i da je to vjerovatno posljednji susret sina sa ocem. S obzirom da ga nije viđao pet godina jer je zbog ’malih komplikacija’ imao zabranu prilaska dečaku, Kašika pokušava da po ubrzanom kursu u sina utisne sve ono što on smatra važnim za život i preživljavanje na ulici i da istovremeno iz malog istjera sve ono što je po njegovom mišljenju mekano, slabašno i devijantno.
Ognjen, odrastao u savremenom wi-fi okruženju, iz virtuelnog, munjevito, bez vremena da dođe do daha, upada u podzemni svijet svog oca koji pokušava nemoguće - da u nekoliko dana isporuči svu toplinu, iskustvo i mudrost koje posjeduje, istovremeno pokušavajući da kao ’pravi beogradski šmeker’ od malog sakrije svoju bolest...